Detoksikacija jetre 22

Означено: 

  • This topic is empty.
Гледање 0 нити одговора
  • Аутор
    Чланци
    • #16951
      Rade Radosavljevic
      Главни мајстор

        Detoksikacija jetre

        Ciscenje jetre od toksina, masnoce, alkohola na prirodan nacin

        Detoksikacija jetre. Jetra je jedan od unutrasnjih organa koji ima namenu da telo oslobadja od toksina i otrova koji se u njemu taloze. Jetra je bitan organ, i ukoliko dodje do nekog problema ili zamascenja jetre, to moze znatno uticati na zdravlje ljudi.

        [caption id="attachment_16952" align="aligncenter" width="390"]detoksikacija jetre detoksikacija jetre[/caption]

        Putem zdrave jetre nas organizam se najvise oslobadja stetnih materija i ona neprestano radi kao filter naseg tela. Ona cisti krv i proizvodi zuc pomocu koje se preradjuju lipiti, razlazu hormoni ali i cuvaju esencijalni vitamini i minerali.

        Ciscenje jetre prirodnim putem

        Postoji dosta nacina da se jetra procisti. Jedan od najpovoljnijih je da se jetra sama, prirodnim putem oporavi i tako vrati normalnom funkcionisanju. Kako to uciniti i kako ocistiti jetru prirodnim putem? Jednostavno je, pratite sledece korake:

        Prvi korak je da smanjite unos toksina u telo. Oni se cesto unose putem vazduha a to najcesce mogu biti: dim, benzin, farba, lepak, lak za nokte, parfemi, dezodoransi i slicno.

        Drugi korak je da smanjite unos toksina koji dolaze u hrani i picu, a to mogu biti: konzervansi, vestacke boje, pesticidi, djubriva, alkohol i slicne namirnice i pice.

        Treći korak je da se promene odredjene navike koje imate u ishrani. Preporucujemo da smanjite unos secera, ugljenih hidrata i masnoca, jer su one najcesci izazivaci masnoce u jetri. Nemojte unositi ni alkohol ni prevelike kolicine proizvoda od mesa.

        Cetvrti korak odnosi se na detoksikaciju jetre putem unosenja nove hrane u repertoar, a to mogu biti voce i povrce kao odlican izbor za ciscenje.

        Peti korak je da se opredelite za jos neki dodatni nacin na koji mozete ocistiti jetru, kao sto to mogu biti konzumiranje surutke, maslinovog ulja, ispijanje caja i slicno.

        Ciscenje jetre od masnoca

        Masna jetra moze biti bitan problem u nasem zivotu, iako mnogi od nas ne obracaju paznju na ovaj problem. Masna jetra nastaje najcesce zbog loseg nacina zivota i ishrane. Za masnu jetru proporucuje se jabukovo sirce. Jabukovo sirce otklanja visak masti u sklopu jetre i stimulise mrsavljenje.

        Ovo sirce je dobro i da se kombinuje sa medom. Uzmite i razredite kasiku jabukovog sirceta sa malo tople vode, i u to dodajte meda po Vasem ukusu. Ovo mozete piti dva puta u toku dana i to po jednu dozu. Ovo mozete piti nekoliko narednih meseci svakodnevno.

        Ciscenje jetre od alkohola

        Osobe koje unose velike kolicine alkohola u svoj organizam, ozbiljno uticu na svoju jetru i ugrozavaju njeno funkcionisanje i sagorevaju je. Resenje za ovaj problem je u cicku. Cicak oslobadja telo od toksina, ali se isto tako moze i koristiti za ciscenje jetre od alkohola. Ova biljka obnavlja bolesnu jetru i sprecava razvoj bolesti poput alkoholnog hepatitisa i ciroze jetre.

        Caj za ciscenje jetre od cicka se priprema na jednostavan nacin i resice Vam nekoliko problema. Potrebni su vam kasicica osusenog ili usitnjenog korena cicka i 2,5 dl vode.

        Stavite cicak u 2,5 dl vode i stavite da se kuva. Kada caj prokljuca, ostavite ga na ringli na umerenoj temperaturi jos nekoliko minuta. Kada prodje 2-3 minuta, skinite caj, ostavite ga sa strane da odstoji do nekih 15 minuta pa ga zatim procedite u staklenu posudu. Ovo mozete piti nekoliko puta u toku dana.

        Ciscenje jetre od toksina

        Jetra vrsi detoksikaciju, nekada se i ovaj organ prezasiti i postane previse popunjen otrovima i stetnim materijama, pa je potrebno dodatno pomoci detoksikaciju celog organizma. Za detoksikaciju jetre, najbolje unosite prirodne namirnice kao sto su: djumbir, sargarepa, orasi, limun, beli luk. Na ovaj nacin mozete skroz prirodnim putem unosom hrane ocistiti Vas organizam.

        [caption id="attachment_16956" align="aligncenter" width="351"]Ciscenje jetre na prirodan nacin Ciscenje jetre na prirodan nacin[/caption]

        Ciscenje jetre surutkom

        Surutka kao ostatak koji nastaje prilikom kuvanja mleka i pravljenja mlecnih proizvoda, vrlo korisna se pokazala za ciscenje jetre. Surutku mnogi odbacaju i smatraju je otpadom i nepotrebnim nus proizvodom, medjutim, ona ima vrlo znacajne proteine, vitamine, aminokiseline i minerale u sebi koji obnavljaju celije jetre.

        Surutku mozete piti svakodnevno ali pazite da ne preterate, vodite racuna o dnevnom unosu. Za pocetak krenite od jedne solje, a kasnije ovo mozete povecati i na ½ l surutke.

        Ciscenje jetre maslinovim uljem

        Za ciscenje jetre se dobro pokazalo i maslinovo ulje u kombinaciji sa limunom. Ova dva sastojka kada se pomesaju i od njih se pravi napitak cije konzumiranje svakodnevno moze dati solidne rezultate. Preporucuje se da se uzima pre dorucka ili pre obroka ( nekih sat vremena pre).

        Za pripremanje ovog napitka su potrebni:

        • 2 limuna
        • 2 kasike ekstra Devicanskog hladno cedjenog maslinovog ulja i
        • 2 case vode

        Limun operite, iseckajte na tanke delove, i tako stavite u posudu i izmiksajte ili stavite u blender. Dodajte 2 kasike maslinovog ulja i 2 case vode, mesajte oko 1 minut i onda sipajte i popijte. Najbolje popiti odmah nakon pravljenja, ako ne, onda cuvajte u frizideru, ali ne neki duzi period.

        Pratite nas i na drustvenim mrezama

        Facebook

        Twitter

        Ciscenje jetre gorkom solju

        Gorka so se razlikuje od obicne kuhinjske soli. Ovaj mineral se sastoji od sulfata i magnezijuma. Ovaj mineral vecina ljudi ne unosi u svoj organizam u dovoljnoj kolicini. Ova so zbog sadrzaja magnezijuma u sebi, moze pomoci organizmu da zadovolje potrebne kolicine, a i da se procisti jetra. Ova so moze uticati na razbijanje natalozene masnoce. Najbolje je ovu so dodavati u ishranu postepeno.

        Recept za ciscenje jetre od masnoca:

        • 4 kasike gorke soli
        • 3 solje vode
        • ½ solje maslinovog ulja
        • 2 mala grejpfruta
        • Orinitin 4-8 kapsula
        • Plasticna slamcica
        • Tegla sa poklopcem
        • Tinktura crnog oraha

        Preporucujemo da ovo ciscenje odradite u subotu jer cete morati da odmarate taj dan i sutradan.  Vazno je da napomenemo da ovo ciscenje mozete raditi tek onda kada se budete ocistili od parazita kao i kada budete ocistili bubrege. Nije pozeljno da jedete od 14 casova u subotu pa sve do uzimanja poslednje doze.

        Promesajte gorku so i vodu u 4 sledovanja od po ¾ solje. Popijte prvu dozu od ¾ u 18 casova, posle toga odmoriti, pa popiti drugu dozu u 20 casova istog dana. Spremiti se od 21 cas za spavanje. U 21:45 dodati maslinovo ulje, grejpfrut od koga treba da dobijete ½ solje soka, i tinkturu oraha u teglu, pa sve to dobro izmiksati dok se svi sastojci ne sjedine. Pre nego sto popijete u ovo dodajte Oritin.

        Ponovo popijte u 22 casa dozu. Pijte u intervalu od 5 minuta, ali ako ste stariji pijte ovaj napitak do 15 minuta na slamcicu. Lezite na ledja i ostanite mirni u tom polozaju narednih 20 minuta. Vodite racuna kako cete lezati jer je to najbitnije, ako ne budete lezali na ledjima i sa glavom blago podignutom na jastuku citav proces moze da propadne.

        Posle ovog vremena spavajte, trudite se da spavate sto vise na ledjima i desnom boku u toku noci. Sutradan ujutru popiti u 6 sati jos jednu dozu. Ponovo lezite nekih 20 minuta na ledja. Posle toga ponovo mozete jesti. Ovo uradite ponovo za dve nedelje da biste bili sigurni da ste ocistili jetru.

        Ciscenje jetre suvim grozdjem

        Suvo grozdje je isto tako delotvorna namirnica za ciscenje jetre. Moze se kombinovati sa drugim namirnicama i unositi u organizam svakodnevno. Odlicno je za kombinaciju sa medom i orasima. Ovo mozete konzumirati ujutru pre obroka, ali takodje mozete jesti i samo suvo grozdje bez bilo kakve druge namirnice.

        Recept za ciscenje jetre suvim grozdjem

        Oprano suvo grozdje natopite u casu i napunite je prokuvanom vodom koja ima sobnu temperaturu. Ovo ostavite do sutradan u isto vreme. Kada prodje 24 casa, popijte i pojedite suvo grozdje. Posle toga lezite u krevet na nekih 1-2 sata i stavite topli oblog na desnu stranu stomaka. Ovo radite jednom nedeljno, cetiri puta mesecno i dva puta u toku jedne godine.

        Caj za ciscenje jetre

        Vec smo Vam objasnili recept za caj od cicka, ali sada cemo Vam dodati jos jedan recept za caj koji moze pomoci kod ciscenja jetre. Caj od ruse trave pogodan je za ovo. On  pomaze prilikom uklanjanja stranih cestica iz jetre i stimulise proizvodnju zuci i ubrzava rad jetre.

        Za spremanje ovog caja potrebni su Vam:

        • Kasicica susene ruse trave
        • Voda

        Kasicicu ruse trave, preliti vodom koja je kljucala. Ovo poklopite i stavite sa strane da se ohladi nekih 5 minuta. Nakon pet minuta ovo procedite i mozete popiti dve kasicice ovog napitka. Ovaj caj pijte jednom dnevno. Posle dve nedelje upotrebe, preporucuje se pauza od 7 dana u konzumiranju.

        Kako da prepoznamo opterecenu jetru?

        Jetra ne boli.
        Specificnost jetre je da je to organ bez nervnih zavrsetaka koji sprovode bol, tako da se bolesti jetre obicno ne primete ili se uoce kasno, kada su vec uznapredovale.
        Simptomi preoptereccene ili osteccene jetre se obicno manifestuju indirektno, kao:
        – lose, sporo varenje, nadimanje, osecaj mucnine, gubitak apetita,
        – nedostatak energije i umor,
        – svrab, gubitak sjaja i zdrave boje koze.

        Kako prepoznati rizik?

        Odgovorite na pitanja i proverite da li dobro brinete o zdravlju svoje jetre:

        1. Da li konzumirate vise od dva puta nedeljno pecenje, kobasice ili suseno meso?
        2. Da li ste gojazni i masnoca vam se nagomilava oko struka?
        3. Da li konzumirate przenu ili brzu hranu vise od dva puta nedeljno?
        4. Da li pijete vise od 1 decilitra vina, ili 2 decilitra piva dnevno?
        5. Da li pusite?
        6. Da li ste u periodu od tri meseca uzimali vise lekova?
        7. Da li ste umorni i imate spor metabolizam?
        8. Da li vas koza svrbi i ima bledu boju?
        9. Da li ste fizički aktivni manje od dva puta nedeljno (jedan sat vezbanja, brzog hodanja,
        trcanja…)?
        10. Da li ste u domacinstvu ili radnom okruzenju izlozeni bojama, rastvaracima, sprejevima
        ili drugim hemijskim agensima?
        11. Da li imate povisene transaminaze?
        12. Da li imate povisen nivo holesterola u krvi, iako niste gojazni?

        Ako ste odgovorili na vise od 4 pitanja sa DA, preporucuje se zdrava ishrana, redovna fizicka aktivnost i jednom godisnje tri meseca terapije dijetetskim suplementima za detoksikaciju jetre.

        Kako da sami sebi pomognemo? Detoksikacija jetre

        Veoma je vazno da se drzimo principa zdrave ishrane, smanjimo unos masne hrane i ogranicimo konzumiranje alkohola. Lekove treba koristiti samo onda i onoliko dugo koliko nam je propisano. Takodje, pozeljno je redovno sprovodjenje mera licne higijene kako bi se zastitili od potencijalnih virusnih infekcija (hepatitis B i C).

        Preporucuje se uzimanje dodataka ishrani (dijetetskih suplemenata) koji doprinose zastiti i detoksikaciji jetre, tako sto sprecavaju dalja ostecenja, umiruju zapaljenske procese i stimulisu regeneraciju.

        Iz ovog razloga najefikasnijim se smatraju preparati koji sadrze vise aktivnih supstanci u jednoj tableti. Najpozeljnija je kombinacija biljnih ekstrakata koji omogucavaju regeneraciju jetre (silimarin, indijska kosmulja), vitamina E i celokupnog kompleksa vitamina B.

         

         

    Гледање 0 нити одговора
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.