Uslovi koriscenja prirodno lecenje 2020

Uslovi koriscenja prirodno lecenje
Share this:

Uslovi koriscenja prirodno lecenje 2020

Uslovi koriscenja prirodno lecenje 2020

Ovi Uslovi koriscenja su pravno obavezujuci izmedju Vas i Priordno lecenje u odnosu na vase koriscenje sadrzaja i usluga koje pruza portal.

Svi sadrzaji objavljeni na portalu su iskljucivo vlasnistvo portala i njegovih ugovornih partnera i mogu se koristiti iskljucivo u privatne i nekomercijalne svrhe. Nije dozvoljeno umnozavanje, reprodukovanje, javno prikazivanje ili distribuiranje sadrzaja, na bilo koji nacin, bez pisanog odobrenja portala odnosno obaveznog navodjenja izvora informacija.

Sadrzaj portala predstavlja zasticeno autorsko pravo koje pripada portalu ili je u vlasnistvu trecih lica koje su prenele pravo koriscenja istih. Portalu, takodje, pripadaju autorska prava u oblastima: uredjivanja, izbora i uskladjivanja sadrzaja.

Zastitni znakovi, logo znakovi, imena pojedinaca i drugo slicno intelektualno vlasnistvo je u posedu portala ili u vlasnistvu trecih lica. Nepostovanje uslova koriscenja portala podleze sankcijama u skladu sa odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima (Sl. Glasnik RS br. 104/09, 99/11).

Odricanje od prava

Publikacije i sadrzaj koji se nalazi na portalu ili bilo koji njihov deo ne moze se smatrati ponudom ili pozivom na kupovinu bilo koje imovine ili prava, niti se mogu smatrati dovoljnom informacijom za donosenje znacajnih licnih, finansijskih ili poslovnih odluka.

Informacije, misljenja, analize, zakljucci, prognoze i projekcije koje se iznose zasnovane su na javnim, statistickim i ostalim podacima koji proizilaze iz izvora za koje ne postoje izricita ili precutna garancija. Utoliko su informacije, misljenja, zakljucci, prognoze i projekcije iznesene na portalu podlozni promenama koje zavise od promena u izvoru informacija, kao i o promenama koje nastupe od trenutka publikovanja informacija do koriscenja istih.

Portal ne snosi odgovornost za direktnu, indirektnu, slucajnu, posledicnu, nematerijalnu ili materijalnu stetu, gubitke, ukljucujuci i dobit, ili troskove nastale kao rezultat koriscenja ili nemogucnosti koriscenja bilo kojeg sadrzaja dostupnog na portalu.

Autorska prava

Portal stiti privatnost korisnika u skladu sa vazecom Zakonskom regulativom i sopstvenim mogucnostima. Portal polaze autorska prava na sve svoje sadrzaje (autorske tekstove, istrazivanja, vesti, multimedijalne sadrzaje, baze podataka i programski kôd).

Uslovi koriscenja prirodno lecenje
Uslovi koriscenja prirodno lecenje

Ukoliko drugi mediji prenose sadrzaj objavljen na portalu, u obavezi su da nedvosmisleno i na vidnom mestu oznace portal prirodnolecenje.in.rs, kao izvor sadrzaja. Ako se sadrzaj sa portala prenosi na drugi digitalni medij, taj sadrzaj se mora referisati na tacnu web adresu (link) na portalu.

Prenošenje sadržaja sa portala u drugim medijima

Stampani i elektronski mediji mogu prenositi autorski sadrZaj portala pod sledecim uslovima:

ukoliko autor nije izricito zabranio reprodukovanje, distribuiranje te komuniciranje javnosti svog sadrzaja i ukoliko se autorski sadrzaj koristi u opsegu koji odgovara svrsi i nacinu izvestavanja i opsteg informisanja,

obavezno je, prilikom prenosenja autorskog sadrzaja, u zaglavlju teksta naznaciti izvor i autorstvo (prirodnilecenje.in.rs),

obavezno je u telu teksta prenesenog autorskog sadrzaja naznaciti oznaku web stranice portala na kojoj se nalazi izvorni clanak, odnosno autorski sadrzaj koji je predmet prenosa,

Portal ne snosi odgovornost za tacnost, preciznost i verodostojnost informacija objavljenih na internet stranicama koje su u vlasnistvu trecih lica, a cije podatke, informacije i linkove portal preuzima.

Ukoliko korisnik smatra da su na portalu povredjena autorska prava, duzan je da o tome obavesti urednistvo portala na: kontakt@prirodnolecenje.in.rs

Obaveze korisnika prilikom koriscenja informacija i podataka sa portala 

Portal ne nadzire sadrzaj koji razmenjuju posetioci i ne moze garantovati za njegovu tacnost, poreklo ili kvalitet. Portal ni na koji nacin nece biti odgovoran za sadrzaj ili gubitak i ostecenje sadrzaja nastalo zbog koriscenja usluga portala.

Da bi se osiguralo slobodno i neometano koriscenje usluga portala, nije prihvatljivo i strogo je zabranjeno sledece:

a) objavljivanje, slanje i razmena sadrzaja koja su u suprotnosti sa vazecom zakonskom regulativom;

b) uvredljiv, vulgaran, preteci, rasistički ili sovinisticki sadrzaj te sadrzaj stetan na bilo koji drugi nacin;

c) objavljivanje, slanje, razmena i prenosenje informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lazne, a cija bi upotreba mogla naneti stetu drugim korisnicima;

d) lazno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime, drugog, pravnog ili fizickog lica;

e) manipulisanje identifikatorima da bi se prikrilo poreklo sadrzaja koji se objavljuje ili salje u sklopu usluga portala;

f) objavljivanje, slanje i razmena sadrzaja zasticenog autorskim pravom;

g) objavljivanje, razmena i slanje nezeljenog sadrzaja korisnika bez njihovog pristanka ili trazenja, kao sto su promotivni materijali, reklamne poruke, spam poruke, lancana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrze lazne informacije, navode ili tvrdnje koje mogu zavarati korisnike;

h) svesno objavljivanje, slanje i razmena sadrzaja s virusima ili slicnim fajlovima ili programima izradjenima u svrhu unistenja ili ogranicenja rada bilo kojega softvera i/ili hardvera te telekomunikacijske opreme;

i) prikupljanje, cuvanje i objavljivanje licnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

Portal zadrzava pravo da ukloni sadrzaj koji smatra neprimerenim ili nije u skladu sa uslovima koriscenja. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku stetu koja je posledica njihovih aktivnosti.

Komunikacijski servisi ponudjeni su korisnicima besplatno i u dobroj nameri. Portal ne snosi odgovornost za bilo kakvu stetu nastalu njihovim koriscenjem.

Komentarisanje i servisi za razmenu informacija

Portal omogucava posetiocima besplatno koriscenje servisa za razmenu informacija pod uslovom da ne krse uslove koriscenja portala i posebna pravila koja vrede za servis i komentarisanje sadrzaja. Koriscenjem komunikacijskih servisa korisnik se obavezuje da će slati i primati zakonite materijale, one na kojima nema prava trecih osoba koje sprece objavu i koji odgovaraju pojedinom servisu.

Pravila komentarisanja

Komentari posetilaca veoma su vazni jer zelimo da izgradimo zajednicu u kojoj ce svi pridoneti kvalitetnoj komunikaciji i razmeni znanja. Potrudicemo se da podstaknemo angazman korisnika sa ciljem da se izgradi kvalitetna poslovna zajednica. Konstruktivni komentari su korisni su za sve posetioce portala, zato cemo uciniti sve sto je u nasoj moci da osiguramo mesto za kvalitetnu razmenu misljenja, stavova i ideja.

Necemo tolerisati uvredljive, neprimerene, bezobrazne, pretece ili na drugi nacin neprijatne komentare pod maskom slobode izrazavanja. Isto tako necemo tolerisati govor mrznje, rasno ni politicko vredjanje kao ni vredjanje na drugima osnovama. Kada budemo smatrali potrebnim, uklonicemo takve komentare.

Poruke portala i sponzora

Prihvatanjem uslova koriscenja korisnik se slaze da ce usluge portala ukljucivati reklame i razlicita obavestenja, poruke administratora i slicne poruke portala nuzne za redovno obavestavanje posetilaca portala i funkcionisanje svih usluga i servisa portala. Koriscenjem portala korisnik pristaje na primanje promotivnih poruka.

Portal nije odgovoran za sadrzaj stranica oglasivaca na stranicama portala te ni za kakvu stetu nastalu reklamiranjem. Poslovni odnos izmedju oglasivaca i korisnika na i izvan portala iskljucivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglasivaca i korisnika te portal nije odgovoran za bilo kakvu mogucu stetu koja proizilazi iz takvog poslovnog odnosa.

Zastita privatnosti

Portal stiti privatnost posetilaca u skladu sa sopstvenim mogucnostima.

Svi podaci koje korisnik podeli sa Portalom nece se prosledjivati trecoj strani, osim ako nije drugacije utvrdjeno pravilima ili uz saglasnost korisnika.

Portal moze u skladu sa vazecom regulativom u oblasti zastite podataka o licnosti prikupljati odredjene podatke o korisnicima dobijene tokom koriscenja portala (iskljucivo podaci o racunaru i pruzaocu usluga povezivanja na Internet) ili podatke unesene u postupku registracije.

Portal se obavezuje da licne podatke poput imena i prezimena i email adrese nece obradjivati ni distribuirati u druge svrhe bez korisnikovog dopustenja, osim demografskih podataka korisnika, ali ne odajuci pritom licne podatke. Podaci, izuzimajuci licne podatke, mogu biti korisceni u cilju anonimne statisticke obrade podataka.

Portal se obavezuje da ce, u skladu s propisima koji su na snazi, cuvati privatnost korisnika portala, osim u slucaju teskog krsenja uslova koriscenje portala ili nezakonitih radnji korisnika.

Zastita licnih podataka

Portal prirodno lecenje podatke svojih korisnika prikuplja i obradjuje shodno njihovim potrebama i zahtevima, a u skladu sa Zakonom o zastiti podataka o licnosti.

Direktnim upitom korisnik daje saglasnost da se podaci koje je upisao u formu mogu proslediti izabranoj kompaniji i nece biti prosledjivani drugim kompanijama bez saglasnosti korisnika.

Promena pravila

Portal zadrzava pravo da bez prethodne najave promeni uslove koriscenja portala. Svaka promena bice objavljena, blagovremeno, na adresi https://prirodnolecenje.in.rs . O vaznim promenama i dopunama uslova koriscenja portal ce obavestiti posetioce objavom na portalu i/ili slanjem emaila.

Share this: