Bradavice

Bradavice

Bradavice ,Ako imate bradavicu , to znaci da je humani papiloma virus (HPV) prodro kroz malu pukotinu na kozi .
Share this:

Bradavice

Bradavice ,Ako imate bradavicu , to znaci da je humani papiloma virus (HPV) prodro kroz malu pukotinu na kozi . HPV je , u stvari , zajednicki naziv za mnoge sojeve virusa koji se mogu ispoljiti svuda po kozi .

Neke vrste bradavica nastaju pojedinacno ;druge u grupama . Obicno se bradavica pojavi kao bleda izraslina na kozi sa hrapavom povrsinom . Plantarne bradavice , koje rastu na tabanima , mogu biti toliko bolne da hodanje postaje otezano .

Genitalne bradavice su veoma zarazne i mogu povecati rizik od raka grlica materice.

Nemorate da dodirnete zabu krastacu da bi ste dobili bradavicu – i nije potrebno da idete ekod lekara ili specijaliste za bolesti ruku i nogu da bi ste je se oslobodili , iako postoji nekoliko medicinskih tretmana u tu svrhu. Bradavice se mogu smrznuti tecnim azotom ili spaliti upotrebom lasera ili elektricne igle .

Apoteke prodaju brojne lekove za bradavice , ukljucujuci tecan azot u spreju , i tecnosti i flastere koji sadrze salicilnu kiselinu , koja ima efekat ljustenja koze . ( svi tretmani bradavica mogu biti agresivni , stoga detaljno pratiti upustva na etiketi ).

Ali medikamenti pristupi su samo vrh ledenog brega : mogli bi smo da ispunimo knjigu narodnim lekovima za uklanjanje bradavica . Evo nekih od najboljih.

Bradavice
Bradavice

Iritirajte bradavice do smrti

Porucite prirodni melem za bradavice jednim klikom na sliku

Prekrijte bradavicu malim parcetom samolepljive vodootporne trake. Sudeci po skorasnjem istrazivanju , samolepljiva vodootporna traka deluje bolje na bradavice cak i od kriterapije ( upotreba tecnog azota da bi se bradavice uklonile mrzavanjem ). Isecite jedno njeno parce koje ce prekriti samo bradavicu .

Zalepite ga i ostavite ga tako 6 dana . Kada skinete traku , potopite mesto gde je bila bradavica u vodu nekoliko minuta , a zatim upotrebite papirnu turpiju za nokte ili kamen plavac da struzete mrtvu , zadebljalu kozu .

Ostavite bradavicu nepokrivenu prekoo noci i stavite novo parce samolepljive vodootporne trake ujutru . Izgleda da blaga iritacija koze koju izaziva samolepljiva vodootporna traka podstice vas imuni sistem da se zauvek izbori sa virusom bradavice.

Polne bradavice narucite klikom na sliku iznad . Stavite sveze izmrvljen beli luk direktno na bradavicu i prekrijte ga zavojem . Nagrizujuci efekat belog luka izaziva pojavu plika na bradavicu i njeno odpadanje za nedelju dana .

Svakog dana stavljajte svezi beli luk , izbegavajuci kontakt sa zdravom kozom oko bradavice . ( Zastita koze oko bradavice vazelinom moze da pomogne ).

Za dodatni efekat neki herbalisti preporucuju da se jede sirov beli luk ili da se uzimaju tri kapsule belog luka na dan da bi se pomoglo imunom sistemu u borbi sa virusom .

Oblogu ili lopticu vate natopljenu sircetom zalepite elasticnim samolepljivim flasterom na bradavicu i drzite je tako najmanje jedan ili dva sata na dan .

Maslacak lek za bradavice

Uberite maslacak u basti , prelomite mu stabljiku i iscedite njegove mlecne tecnosti na svoju bradavicu . Radite to svakog dana . Ovaj biljni sok je blago iritirajuci , tako da stimulise vas imuni sistem da se pobrine za bradavicu . Nemojte koristiti maslacak na koji je posipan herbicid.

Procitajte jos:

Brijanje problemi

Glavene vasi

Kiseli pristupi

Sameljite nekoliko vitamina C , pomesajte ih sa dovoljno vode da se napravi pasta koju cete utapkati na bradavicu . Prekrijte bradavicu samolepljivim flasterom . Posto su tablete veoma kisele , one mogu pomoci da se ukloni bradavica , a i same se bore protiv virusa.

Ako mozete , oljustite malo kore sa drveta breze , natopite je vodom i zalepite preko bradavice sa unutrasnjom stranom kore okrenutom ka vasoj kozi . Ova kora sadrzi salicate , kojih ima i u mnogim sredstvima za lecenje bradavica koji se nalaze u prodaji .

Kuhinjski lekovi

Svake veceri pre nego sto odete na spavanje zalepite preko bradavice parce kore banane sa unutrasnjom stranom okrenutom ka njoj . Ova kora sadrzi jedinjenje koja polako razlaze bradavicu .

Uradite isto i sa parcetom kore limuna . Ulje u ovoj kori po svemu sudeci , smeta bradavicama .

Papaja lek za bradavice

Papaja sadrzi enzim koji razlaze mrtvo tkivo . Zasecite nekoliko puta nezrelu papaju , skupite biljni sok koji istice iz nje i ostavite ga da se zgrusa . Pomesajte zgusnuti biljni sok sa vodom i stavljajte ga ujutru i uvece na bradavicu .

Popularan narodni lek je da protrljate bradavicu socnom , svezom kriskom sirovog krompira . ( Jedno predanje kaze da ovaj lek nece delovati osim ukoliko potom ne zakopate upotrebljeni krompir , ali drugo kaze da nije potrebna njegova “sahrana”). Mi nemozemo jamciti za efikasnost ovog leka , ali vam on , svakako , nemoze ni skoditi .

Izgnjecite sve list bosiljka i zalepite ga preko bradavice vodootpornom samolepljivom trakom .listovi bosiljka sadrze supstance koje ubijaju viruse . nedelju dana stalno stavljajte svez bosiljak .

Lekovi koji se mazu

Nekoliko puta na dan stavite tinkutru kanadske zutike , lekovite biljke koja sadrzi jedinjenja koja se bore protiv bakterija i virusa .

Kazu da ulje vitamina E deluje protiv bradavica . jednom na dan probusite kapsulu vitamina E i utrljajte njen sadrzaj na bradavicu . I za kapsule ulje jetre bakalara kazu da ima isti efekat .

Ako imate biljku aloe vere na prozorskoj dasci , otkinite jedan njen list i iscedite nekoliko kapi gela na bradavicu . Ponavljajte to jednom na dan . Neke osobe prijavljuju uspesno lecenje ovim lekom , mozda zbog jabucne kiseline iz gela aloe vere.

Zamisljanje da bradavica nema

Moc sugestije se pokazala zacudjujuce korisnom za primoravanje bradavica da se povuku. Tokom niza godina cudni narodni lekovi su ukljucivali trljanje bradavice stajskim djubrivom , oljuvackom , novcicem ili sirovim mesom – a mnogi od njih izgleda da stvarno deluju.

Jedan lekar je imao nameru da bombarduje bradavice pacijenta jakim X zracima . Iako taj covek uopste nije bio podvrgnut zracenju , njegove bradavice su sledeceg dana otpale .

Proverite nekoliko minuta svakog dana jednostavno zamisljajuci da bradavice nestaju . Ako vase dete ima bradavicu , mogli bi ste da pokusate da izmislite podroban ritual lecenja bradavice kao sto je trljanje bradavice kamenom , stavljanje kamena u kutiju , a zatim zakopavanje kutije.

Akoo vase dete veruje da ce ga taj ritual osloboditi od bradavice ,, on bi bas to mogao i uciniti.

Facebook

Pratite nas i na Facebook

Pruzite stopalima vodeni lek

Sudeci prema nacinu lecenja bradavica objavljeno u jednom medicinskom casopisu sezdesetih godina 20. veka, ali vec dugo zaboravljenom , plantarne bradavice su osetljive na toplotu i mogu nestati za nekoliko nedelja ako otprilike 15 minuta dnevno drzite stopala potopljena u vrucoj vodi . Kao zavrsni udarac , sipajte 1 deo sirceta, u 4 dela vruce vode.

Bradavice prirodno lecenje

Moc prevencije

Nosite sandale ili papuce oko bazena ili u svlacionicama . Virusi bradavica su skloni bujanju u toplim , i vlaznim sredinama.

Postarajte se da pazljivo osusite plantarnu bradavicu posle tusiranja ili kupanja i temeljno osusite bradavicu na ruci posle pranja , da bi ste smanjili mogucnost da se virus prenese na nekog drugog . Po svemu sudeci bradavice su vise zarazne kada su mokre.

Nemojte cesati ili cupkati bradavice . Tako bi ste mogli preneti virus na druge delove koze .

Share this:

Оставите одговор