herpes-simplex

herpes-simplex

Svaka zrtva groznice ( herpes simplex )nastoji da se postara da te rane i ruzni plikovi budu vise odsutni nego sto su prisutni . Kada jednom dobijete virus , treba stalno da se borite da bi ste sprecili pojavu groznica.
Share this:

Groznice herpes simplex prirodno lecenje 2020

Svaka zrtva groznice ( herpes simplex )nastoji da se postara da te rane i ruzni plikovi budu vise odsutni nego sto su prisutni . Kada jednom dobijete virus , treba stalno da se borite da bi ste sprecili pojavu groznica. Kada jednom naucite da prepoznate nagovestaj golicanja ili osecaj peckanja koji vas obavestava o predstojecem nailasku ranice ,, mozete je izresetati svojim odbrambenim kucnim lekovima.

Groznice obicno izaziva herpes simplex viru tip 1 . Bolni plikovi ispunjeni tecnoscu mogu se pojaviti na vasoj usni , ili mozete imati bolne ranice u istima i grlu .

Ako jednom dobijete ranicu , verovatno ce vam se ona ponovo pojaviti . Osecaj peckanja oko usta najavljuje skori dolazak ranice , obicno posle dan ili dva .

Plik otice , puca , iz njega curi tecnost , preko se stvara krasta , da bi za 7 do 10 dana iscezla . Bolne ranice na vasem jeziku ili unutrasnjoj strani usana i obraza mogu pratiti pocetno izbijanje groznice .

Uobicajni aktivatori novog izbijanja groznice ukljucuju Suncevu svetlost , stres , menstruaciju i umor .

groznica herpes simplex
herpes simplex

Prva pomoc za groznice herpex simplex- prirodno lecenje

Stavite led direktno na ranicu. To ce umanjiti otok i privremeno ublaziti bol. Ako upotrebite ovu taktiku dovoljno rano – na prvi znak peckanja – zavrsicete sa ranom manjom nego sto bi inace bila.

Mozete , takodje , koristiti aspirin za ublazavanje bola , a on moze imati i dodatni koristan efekat. Rezultat jednog istrazivanje ( objavljenog u americkom casopisu Annal of internal medicine) ukazuje da uzimanje 150mg asprina dnevno ( dve tablete od 75 mg) moze za 50 % smanjiti vreme trajanja infekcije herpes virusom.

Pobedite virus

U nekim istrazivanjima je utvrdjeno da amino-kiselina lizin pomaze kod groznica . Kada imate groznicu , uzimajte 3.000 mg dnevno sve dok ranica ne nestane . Istrazivanja su pokazala da lizin deluje protiv replikacije ( umnozavanja ) herpes virusa .

Iscelitelji biljem obicno preporucuju limun travu ( takodje zvanu maticnjak ) za lecenje infekcija herpes simplex virosom tipa 1 . Njena esecncijalna ulja sadrze supstance za koje se pokazalo da zaustavljaju virus .

U nekim nemackim istrazivanjima je utvrdjeno da su kod osoba sa groznicama koje se ucestalo javljaju , kada su redovno upotrebljavale mast od limun trave , redje izbijale groznice , ili sus e potpuno zaustavila pojavljivanja ranica .

Mast od limun trave moze biti dostupna u prodavnicama zdrave hrane , a mozete je kupiti i preko Interneta . Koristite je onoliko cesto koliko je to potrebno .

Mast  od maticnjaka
Mast od maticnjaka

Do 10 puta na dan jastucicem vate utapkajte tinkutru mira na ranicu . Miro direktno napada virus koji uzrokuje herpes . Miro ce te naci u prodavnicama zdrave hrane .

Pomesajte ulje australijskog cajevca sa istom kolicinom maslinovog ulja i stavljajte na ranicu 2 ili 3 puta na dan . Ulje australijskog cajevca je mocan prirodni antiseptik . Istrazivanje sprovedeno devedesetih godina 20. veka pokazalo je da ono ima 13 puta vecu antisepticku moc od karbolne kiseline , koja je tada bila uobicajen germicid.

Pijte jogurt koji sadrzi zive acidofilus bakterije . Neka istrazivanja su pokazala da acidofilus bakterije koje se nalaze u nekim markama jogurta , u stvari , ometaju rast virusa.

Kupite antivirusnu kremu , koja se nalazi u prodaji , zvanu aciklovir ( Zovirax ) i drzite je u ormaricu za lekove – trebalo bi da pocnete da je koristite cim osetite signalizirajuce peckanje dolazece groznice .

Stavljajte kremu 5 puta dnevno tokom 5 dana . U najboljem slucaju lek moze zaustaviti ranicu na njenom putu izbijanja , ali svakako cete sakriti trajanje plika i umanjiti bol .

Zovirax
Zovirax

Da li pozvati lekara?

Da, ako je ovo prvo pojavljivanje groznica , ako vam ranice traju duze od dve nedelje ili ako imate groznice 4 ili vise puta godisnje. Mozda ce vam biti potreban oblik aciklovira , oralnog antivirusnog leka koji se iskljucivo izdaje na recept ( Zorivax ).

Vas lekar ce takodje zeleti da vas vidi ako vam je ranica pracena povisenom temperaturom , otecenim zlezdama ili simptomima nalik gripu , ili ako je toliko bolna da ibegavate da jedete ili perete zube .

Na kraju , ako vam se javi bol u oku ili postanete osetljivi na svetlost , to moze znaciti da se virus prosirio na vase oci . Brzo idite kod lekara : vas vid moze biti u opasnosti .

Pojacajte svoju odbranu

Procitajte jos :

Grcevi u misicima

Sta je gorusica i kako se leci

Dok imate groznicu , uzimajte jednu kapsulu od 300 mg ehicanee 4 puta na dan . Istrazivanja su pokazala da ova lekovita biljka moze pojacati sposobnost vaseg imunog sistema da zaustavi virus.

Uzimajte 1 000mg flavonoida ( biljnog pigmenta ) karcetina , koji pojacava imunitet , svakog dana u podeljenim dozama .

Istrazivanje obavljeno u americkom Journal Of medical Virology je pokazalo da je ovaj suplement moze ubrzati izlecenje plikova groznice . Moze se naci u apotekama ili prodavnicama zdrave hrane .

Ne dajte da pukne

fb strana pratite nas

Kada se na ranici pojavi krasta , prekrijte je sa malo vazelina da bi ste sprecili njeno pucanje i krvarenje . Kada to radite , potrudite se da ne prenesete virus na vazelin u teglici .

Umesto da koristite prst , nanesite vazelin jastucicem vate . Svaki put koristite cisto jastuce.

HERPES // Dr Dragan Mikić – infektolog Izvor yt RTS ordinacija

Dajte groznici korpu

Posto je virus koji izaziva herpes prisutan u pljuvacki , malo dodatnih mera predrostroznosti u zubnoj higijeni moze biti presudno za izbegavanje mogucnosti da sebe iznova inficirate posle izbijanja groznice.

Drzite cetkicu za zube na suvom mestu , po mogucstvu na otvorenoj polici gde je izlozena cirkulisucem vazduhu i suncevoj svetlosti .

Ako to znaci da je drzite izvan kupatila , neka bude tako . Neosusena cetkica za zube u vlaznom kupatilu je poziv za mnozenje virusa .

Kupite malu tubu paste za zube , koristite je dok imate groznicu , a zatim je bacite . Zamenite cetkicu za zube posle prestanka groznice.

Moc prevencije

Ako imate groznicu vise od tri puta godisnje , mozete imati koristi od svakodnevnog uzimanja suplemenata lizina kao preventive . Preporucena doza 500 mg na dan .

Drzi te se podalje od namirnica bogatih argininom , esencijalnom amino – kiselinom koja je herpes virusu potrebna da bi se razmnozavao . Akoo zelite da preduzmete maksimalne mere predostroznosti da bi ste izbegli izbijanje groznice , izbegavajte cokoladu , kola pica , pivo , grasak , kostunjavo voce ( kikiriki , orah , bademe i orahe ) , zelatin i cerealije od celog zrnevlja.

Uzimajte 15 mg cinka svaki dan . U labaratorijskim istrazivanjima je potvrdjeno da ovaj hranljivi sastojak zaustavlja replikaciju virusa.

Cink takodje jaca imuni sistem i ojacava povrsinsko tkivo na vasim usnama i unutrasnjosti vasih usta , otezavajuci virusu da preovlada .

virus

Pokusajte da izbegavate bilo sta sto vam deluje kao aktivator izbijanja groznica. Da li se groznice pojavljuju posto ste proveli neko vreme na suncu ili u periodu stresa ? Kada ste otkrili potencijalne aktivatore , pocnite da izbegavate situacije koje verovatno izazivaju groznice.

grozdjana mast

Koristite grozdjanu mast sa fatorom za zastitu od sunca ( engl. SPF) od najmanje 15. U jednom istrazivanju vrsenom na osobama sa groznicama koje se ucestalo javljaju , oni koji nisu stitili usne imali su mnogo vecu verovatnocu da zadobiju plikove za vreme produzenog izlaganja Suncevoj svetlosti.

Kao i smejanje i zevanje , groznice su zarazne . Nemojte ljubiti svog partnera ako jedno od vas ima groznicu .

Obicno je neophodan direktan kontakt sa pljuvackom inficirane osobe da bi se virus preneo , ali ako neko u vasoj kuci ima groznicu , nemojte mesati peskire za lice , peskire za tusiranje , case za vodu ili cetkice za zube.

Kada imate groznicu , izbegavajte dodirivanje svojih ociju . Prenosenje virusa do ociju moze izazvati opasnu infekciju koja bi mogla da vam osteti vid.

Da li ste znali ?

Skoro svi mi nosimo virus groznice , cak i kada on ne izaziva simptome . Procenjuje se da su 80% odraslih osoba u Velikoj Britaniji nosioci herpes simplex virusa tipa 1 , koji izaziva vecinu groznica.

Isprobano ….

Kada nista drugo nije bilo na raspolaganju , ljudi su koristili malo sirceta da bi se odbranili od groznica.

…. i istinito

Sirce je kiselo , a virusi se ne snalaze dobro u kiseloj sredini . Na prvi nagovestaj upozoravajuceg peckanja lopticu vate potopljenu u bilo koju vrstu sirceta stavite na mesto sa groznicom , ponavljajuci to nekoliko puta na dan .

Posle upotrebe bacite loptice vate.

Share this:

2 thoughts on “Groznice herpes simplex prirodno lecenje 2020

  1. Повратни пинг: Alergije - Prirodno lecenje
  2. Повратни пинг: Konjuktivitis 2021

Оставите одговор