Hepes zoster

herpes zoster

Herpes zoster prirodno lecenje . Na prvi znak herpes zostera posetite svog lekara , koji vam moze prepisati antivirusni lek . Sa njim treba poceti sto je pre moguce . U isto vreme vam je potrebno nesto za ublazenje bola i osecaja pecenje.
Share this:

Herpes zoster prirodno lecenje 2020

Herpes zoster prirodno lecenje 2020 . Na prvi znak herpes zostera posetite svog lekara , koji vam moze prepisati antivirusni lek . Sa njim treba poceti sto je pre moguce . U isto vreme vam je potrebno nesto za ublazenje bola i osecaja pecenje.

Herpes zoster prirodno lecenje . Na prvi znak herpes zostera posetite svog lekara , koji vam moze prepisati antivirusni lek . Sa njim treba poceti sto je pre moguce . U isto vreme vam je potrebno nesto za ublazenje bola i osecaja pecenje.

Pokusajte da uzimate paracetamol ili ibruprofen uporedo sa lekovima u ovom tekstu . Ako bol , medjutim , postane jaci nego sto mozete da podnesete , nemojte biti hrabar vojnik ; posetite svog lekara koji vam moze prepisati jace sredstvo za umirenje bolova.

Herpes zoster se javlja kada se uspavani herpes zoster virus , koji izaziva ovcije boginje , ponovo probudi u nervnim celijama i nadje svoj put do koze .

Otprilike ce 20% osoba koje su imale ovcije boginje kasnije dobiti herpes zoster , i to obicno oni koji imaju vise od 50 godina . Infekcija izaziva osip sa plikovima koji pece – cesto na trupu , licu i vratu – a javlja se u vidu trake ili polja izdignutih tackica .

Svrab , peckanje ili bol mogu biti blagi ili jaki . Posle otprilike nedelju dana formiraju se mali plikovi ispunjeni tecnoscu , suse se i preko njih se stvaraju kraste .

Sve sto smanjuje otpornost na infekciju moze da probudi virus . Osip i bol traju u proseku dve do cetiri nedelje , ali ponekad bol ( zvan postherpeticna neuralgija) traje mesecima .

Pobedite plikove i umirite svrab

Ako imate biljku aloe vera na dasci svog prozora , isecite njen list i namazite ga na kozu gel koji ste iscedili iz njega . Ova mlecna tecnost moze pomoci da se smanje plikovi .

Ili koristite gel aloe vere koji se kupuje ( kupite 100% aloe veru ako mozete).

Pasta od praska za pecivo i vode ce isusiti plikove i umititi svrab. Dodajte dovoljno vode suvom prasku za pecivo da se napravi pasta , a zatim je izdasno nanesite na obolelo mesto.

Drugi lek koji moze pomoci da se isuse plikovi i umiri zapaljenje jeste pasta napravljena od gorke soli i vode . Stavite je direktno na obolelo mesto ; ponavljajte to onoliko cesto koliko zelite.

Lekovita biljka maticnjak

Skuvajte caj od limun trave. Istrazivanja ukazuju da se ova lekovita biljka iz porodice mente bori protiv herpes virusa . Caj napravite tako sto cete polako kuvati 2 kafene kasike ove osusene lekovite biljke u solji kljucale vode .Pustite da se ohladi i onda ga jastucetom vate utapkajte direktno na obolela mesta.

Neki herbalisti preporucuju dodavanje caju ulje ruze ili nane ili metvice .

Pregledajte kuhinjski ormaric u potrazi za sircetom i medom , sastojcima za dobijanje jos jednog resenja za herpes zoster . Pomesajte ih tako da se napravi pasta i utapkajte je na svoje rane .

Ubijte bol

Potopite peskir za lice ili neki veci peskir u hladnu vodu ,iscedite ga i polozite ga preko obolelog mesta . Umesto vode mozete upotrebiti hladno mleko .

Ako po izlecenju plikova jos uvek imate bol , napunite kesu ledom i time nezno trljajte kozu . Strucnjaci ne znaju zasto tretman hladnocom pomaze , ali on zaista deluje.

Prema iskustvu nekih osoba ljute , pikantne namirnice pomazu kod bola . Smatra se da posebno kapsaicin – ljuta supstanca u cili paprikama – blokira prenosenje bola kroz nervne celije .

Pratite nasu fb stranu.

Herpes zoster simptomi i lecenje . Prirodno lecenje herpes zostra .

Da li pozvati lekara?

Da , i to brzo. Trebalo bi da posetite lekara u toku prva 72 sata po pojavi simptoma . Ako odmah zapocnete terapiju antivirusnim lekom , mogu se smanjiti tezina i trajanje napada bolesti i moze se i spreciti postherpeticna neuralgija , bolni efekat herpes zostera koji se javlja posle njegovog prolaska.

Posetite , takodje , svog lekara opste prakse ako nemozete da izdrzite bol pri trenutnom napadu herpes zostera , ili ako je vas herpes zoster nestao ali bol nije . Ako dobije herpes zoster na nosu , celu ili bilo gde drugde blizu ociju , odmah pozovite svog lekara radi lecenja , jer postoji rizik od ostecenja ociju .

Zakocite izbijanje bolesti

Lizin ( lysine)

Uzimajte 1 000 mg suplementa lizina 3 puta na dan u vreme akutne faze izbijanja bolesti . Ova amino – kiselina sprecava umnozavanje virusa i moze ubrzati izlecenje .

Lekovita biljka kanadska zutika

Uzimajte 200 mg ekstrata ehicanee i 125 mg ekstrata kanadske zutike 3 puta na dan da bi ste ojacali imuni sistem i pomogli svom organizmu da se bori sa infekcijom .

Macija kandza lekovita biljka

Probajte sa uzimanjem macije kandze , lekovite biljke koju Indijanci u Juznoj Americi dugo koriste za razna oboljenja , a sada se smatra obecavajucom za lecenje virusnih oboljenja , ukljucijuci i hepres zoster.

Potrazite preparat standardizovan da sadrzi 3% alkaloida i 15 % polifenola , koji je oznacen kao Uncaria tomentosa ili U.guianenis. ( Mnogo drugih proizvoda se zove ” macija kandza ” , ali nisu prava stvar.) Uzimajte 250 mg 2 puta na dan .

Bol posle prolaska plikova

Mnoge osobe koje dobiju herpes zoster imaju dugotrajan bol u obolelom predelu tela mesecima ili cak i godinama posle napada bolesti .

To se zove postherpeticna neuralgija (PHN).Ako imate PHN, svakako posetite svog lekara;on vam moze prepisati lek za oralnu upotrebu , kao sto je gabapentin (Neurotin)ili amantadin ( Summetrel/Lysovir),ili Axain , kremu sa kapsaicinom.

Mozda ce vam ponuditi i injekciju lokalnog anestetika da bi se blokirali signali bola .

Drugi vid lecenja koji moze biti dostupan ponaosob ( ali je vrlo skup) jeste flaster Lidoderm , koji proizvodi americka kompanija Endo Pharmaceuticals.

Ovaj flaster sadrzi lokalni anestetik lidokain i dizajniran je tako da oslobadja ovaj lek , koji umiruje bol , ali ne putem krvi vec direktno ispod koze do ugrozenih nerava.

Na taj nacin se brze umiruje bol.

Moc prevencije

Niko se ne moze zaraziti herpes zosterom niti ga moze preneti nekome drugom .

Ali neko sa herpes zosterom bi mogao nekoj osobi preneti ovcije boginje ako ta osoba nije predhodno imala virus. Da bi ste , dakle , zastitili druge osobe , cesto perite ruke i kazite svakome sa kim dolazite u blizak kontakt da imate herpes zoster.

Share this: