Melem za kamen u bubregu i besici 2020

Melem za kamen u bubregu i besici 2020

Kamen u bubregu 2020. Za nasledni faktor ,hronicnu dehidrataciju , ponavljanje infekcije urinarnog trakta i sedeci nacin zivota smatra se da doprinose
Share this:

Kamen u bubregu 2020

Kamen u bubregu 2020.

Bol u vasim ledjima i na boku je toliko jak da se osecate kao da cete povratiti .Uzrok tome je zli grumen nastao od kristala koji se izdvajaju iz mokracne i nagomilavaju na unutrasnim stranama bubrega.

Sada taj sicusni kamen zeli da izadje kroz uretru , cev tanku kao spageta kroz koju se prazni besika . Vecina kamenja u bubregu nastaje od kalcijumovih jedinjenja .

Za nasledni faktor ,hronicnu dehidrataciju , ponavljanje infekcije urinarnog trakta i sedeci nacin zivota smatra se da doprinose stvaranja kamena u bubregu.

Melem za kamen u bubregu i besici 2020
Melem za kamen u bubregu i besici 2020

Prirodni melem za kamen u bubregu

Kamen u bubregu

Kazu da se bol pri pokretanju bubreznog kamena moze uporediti sa bolom pri porodjaju . Bez obzira da li je to tacno ili ne , verovatno ce te zeleti da ostanete kod kuce i uzmete kupljena sredstva za umirenje bolova da bi ste ublazili neprijatnostovog iskustva.

Mozete , uz to , staviti i termofor preko bolnog mesta da bi ste obezbedili neki vid olaksanja . Posle toga nastupa igra cekanja .

Kamenje moze proci za nekoliko sati , ali su ponekad za to potrebni dani .

Srecom , postoje neke mere koje mozete preduzeti da bi ste malo ublazili taj proces .

Isperite ga

Da bi ste isprali kamen i doveli ga do besike , pijte najmanje tri litra vode na dan . Ako unosite onoliko vode koliko je dovoljno da se odradi ovaj posao , vas urin bi trebalo da bude bistar , bez ikakvog traga zute boje .

Dok traje napad , pijte sto vise mozete caja od maslacka . Jak diuretik , maslacak stimulise cirkulaciju krvi kroz bubrege , povecavajuci izlucivanje urina i pomazuci da se kamen ispere .

Za prirpremu caja stavite dve kafene kasike ove osusene biljke u jednu solju kljucale vode . Ostavite da se natapa 15 minuta , a zatim popijte.

Melem za kamen u bubregu i besici 2020
Melem za kamen u bubregu i besici 2020

Razmislite o tome da pijete dve ili tri solje caja od buchua na dan . Kao i maslacak , ova lekovita biljka ima svojstva diuretika koja mogu pomoci da se kamen u bubregu ispere i , cak ,, da se spreci njegovo nastajanje . Stavite kesicu ( 2g ) buchua u solju kljucale vode i pijte po jednu solju tri puta na dan , pre obroka.

Setanje kamena

Kada imate kamen u bubregu , i najmanji pokret je najcesce bolan . Ako mozete podneti da se prosetate , pokusajte da o i uradite . Setanje moze osloboditi kamen . Uprkos neprijatnosti , mozda ce kamen proci brze ako ostanete u pokretu .

Moc prevencije

Mnogi strucnjaci veruju da je najbolje sto mozete uciniti da bi ste predupredili nastajanje kamena u bubregu isto ono sto radite da bi on brze napustio vas organizam – pijenje dovoljne kolicine tecnosti .

Svako ko je sklon pojavi kamena u bubregu trebada pije najmanje 8 do 10 casa vode na dan . Sto vise pijete , to cete vise rastvarati supstance koje stvaraju kamenje .

Drzite se ishrane sa malo soli da bi ste smanjili kolicinu kalcijuma u urinu , sto moze smanjiti vas rizik od stvaranja novog kamenja . Dobar pocetak je da ogranicite konzumaciju brze hrane , konzerviranih supa i ostalih preradjenih namirnica.

Cilj je unositi manje od 6g soli (2400 mg natrijuma ) na dan.

kliknite

I pratite nasu FB stranu

Svakog dana pijte dve case od 250 ml soka od brusnice . Istrazivanja pokazuju da on moze pomoci da se smanji kolicina kalcijuma u urinu . U jednom istrazivanju vrsenom na osobama sa kalcijumovim kamenjem , sok od brusnice im je smanjio kolicinu kalcijuma u urinu za 50%.

Ako ne volite sok od brusnice , pijte sok od pomorandze ili pravu limunadu – 200 ml uz svaki obrok . Limunska kiselina koju ovi sokovi sadrze podicice nivo citrata u vasem urinu , pomazuci da se spreci nastajanje novog kalcijumovog kamenja .

Pokazalo se da magnezijum sprecava nastajanje svih vrsta kamenja u bubregu . Jedite vise namirnica bogatih ovim mineralom , kao sto su tamno zeleno lisnato povrce , psenicne klice i morski plodovi .

Mozete ga takodje , uzimati i u obliku suplemenata 300 mg na dan .

Povecajte unos voca i povrca – posebno banana , pomorandzi i soka od pomorandze , bogatog kalijumom .

U nekim istrazivanjima osobe koje su jele dosta svezeg voca i povrca su upola smanjile rizik od nastajanja kamenja u bubregu , pitajte svog lekara da li bi suplementi kalijuma mogli da vam, pomognu da predupredite buduce napade.

Kamen i pesak u bubregu / Problemi, lecenje i prevencija – DJS – (TV Happy 10.08.2018)

Smanjite unos kafe . Kofein povecava nivo kalcijuma u urinu , sto povecava rizik od nastajanja kamenja .

Ako znate da je vase kamenje izgradjeno od kalcijum – oksalata ( analiza urina vam to moze pokazati ) , smanjite unos namirnica bogatih oksalatima . Ove namirnice ukljucuju rabarbaru , spanac , cokoladu , psenicne mekinje , kostunjavo voce ( narocito kikiriki ) , jagode i maline .

Takodje izbegavajte da pijete caj koji je bogat oksalatima.

Ako ste ranije imali kamenje mokracne kiseline , treba da urin odrzavate sto alkalnijim da bi ste sprecili njegovo ponovno nastajanje .

Izbegavajte namirnice koje povecavaju nivo kiselina , ukljucujuci ringlice , sardine , inutrice i pivski kvasac .

Takodje , nemojte u jednom danu jesti vise od 100 g mesa ili vise od jedne porcije ovsene kase , tunjevine , sunke , lima pasulja ili spanaca .

Kalcijum u ishrani moze pomoci da se predupredi nastajanje kamenja kalcijum – oksalata , verovatno stoga sto se kalcijum vezuje za oksalate u crevima i tako sprecava apsorpciju cistih oksalata u organizmu .

Namirnice bogate kalcijumom su mleko , sir , jogurt , tamnozeleno lisnato povrce , kostunjavo voce i semenje .

Uzimanje suplemenata kalcijuma za vreme ili neposredno posle obroka moze imati slican efekat , ali ako se uzimaju izmedju obroka , mogu povecati rizik od nastajanja kamenja .

Upotrebite mrezu da bi ste uhvatili taj kamen

Bez obzira koliko neukusno to moze zvucati , medicinski strucnjaci preporucuju da bi za vreme akutnog napada osobe sa kamenom u bubregu trebalo da mokre kroz parce gaze , tkanine za previjanje sira ili kroz cediljku sa gustom mrezom.

Razlog za ovo je hvatanje kamena , ukoliko on izadje , i njegovo odnosenje lekaru .

Lekar tada moze analizirati sastav kamena i na bazi te analize moci ce da pruzi odredjeni savet po pitanju promena u ishrani koje ce pomoci da se predupredi njegovo ponovno nastajanje .

Share this:

2 thoughts on “Kamen u bubregu 2020

  1. Повратни пинг: Anketa - Prirodno lecenje
  2. Повратни пинг: Artritis - Prirodno Lecenje

Оставите одговор