Kamen u bubregu 2020

Share this:

Kamen u bubregu 2020

Kamen u bubregu 2020.

Bol u vasim ledjima i na boku je toliko jak da se osecate kao da cete povratiti .Uzrok tome je zli grumen nastao od kristala koji se izdvajaju iz mokracne i nagomilavaju na unutrasnim stranama bubrega.

Sada taj sicusni kamen zeli da izadje kroz uretru , cev tanku kao spageta kroz koju se prazni besika . Vecina kamenja u bubregu nastaje od kalcijumovih jedinjenja .

Za nasledni faktor ,hronicnu dehidrataciju , ponavljanje infekcije urinarnog trakta i sedeci nacin zivota smatra se da doprinose stvaranja kamena u bubregu.

Melem za kamen u bubregu i besici 2020
Melem za kamen u bubregu i besici 2020

Prirodni melem za kamen u bubregu

Kamen u bubregu

Kazu da se bol pri pokretanju bubreznog kamena moze uporediti sa bolom pri porodjaju . Bez obzira da li je to tacno ili ne , verovatno ce te zeleti da ostanete kod kuce i uzmete kupljena sredstva za umirenje bolova da bi ste ublazili neprijatnostovog iskustva.

Mozete , uz to , staviti i termofor preko bolnog mesta da bi ste obezbedili neki vid olaksanja . Posle toga nastupa igra cekanja .

Kamenje moze proci za nekoliko sati , ali su ponekad za to potrebni dani .

Srecom , postoje neke mere koje mozete preduzeti da bi ste malo ublazili taj proces .

Isperite ga

Da bi ste isprali kamen i doveli ga do besike , pijte najmanje tri litra vode na dan . Ako unosite onoliko vode koliko je dovoljno da se odradi ovaj posao , vas urin bi trebalo da bude bistar , bez ikakvog traga zute boje .

Dok traje napad , pijte sto vise mozete caja od maslacka . Jak diuretik , maslacak stimulise cirkulaciju krvi kroz bubrege , povecavajuci izlucivanje urina i pomazuci da se kamen ispere .

Za prirpremu caja stavite dve kafene kasike ove osusene biljke u jednu solju kljucale vode . Ostavite da se natapa 15 minuta , a zatim popijte.

Melem za kamen u bubregu i besici 2020
Melem za kamen u bubregu i besici 2020

Razmislite o tome da pijete dve ili tri solje caja od buchua na dan . Kao i maslacak , ova lekovita biljka ima svojstva diuretika koja mogu pomoci da se kamen u bubregu ispere i , cak ,, da se spreci njegovo nastajanje . Stavite kesicu ( 2g ) buchua u solju kljucale vode i pijte po jednu solju tri puta na dan , pre obroka.

Setanje kamena

Kada imate kamen u bubregu , i najmanji pokret je najcesce bolan . Ako mozete podneti da se prosetate , pokusajte da o i uradite . Setanje moze osloboditi kamen . Uprkos neprijatnosti , mozda ce kamen proci brze ako ostanete u pokretu .

Moc prevencije

Mnogi strucnjaci veruju da je najbolje sto mozete uciniti da bi ste predupredili nastajanje kamena u bubregu isto ono sto radite da bi on brze napustio vas organizam – pijenje dovoljne kolicine tecnosti .

Svako ko je sklon pojavi kamena u bubregu trebada pije najmanje 8 do 10 casa vode na dan . Sto vise pijete , to cete vise rastvarati supstance koje stvaraju kamenje .

Drzite se ishrane sa malo soli da bi ste smanjili kolicinu kalcijuma u urinu , sto moze smanjiti vas rizik od stvaranja novog kamenja . Dobar pocetak je da ogranicite konzumaciju brze hrane , konzerviranih supa i ostalih preradjenih namirnica.

Cilj je unositi manje od 6g soli (2400 mg natrijuma ) na dan.

kliknite

I pratite nasu FB stranu

Neprijatan zadah 2021

Kako da sprecite Neprijatan miris tela 2021?

Neprijatan miris stopala 2021

Neplodnost 2021

Svakog dana pijte dve case od 250 ml soka od brusnice . Istrazivanja pokazuju da on moze pomoci da se smanji kolicina kalcijuma u urinu . U jednom istrazivanju vrsenom na osobama sa kalcijumovim kamenjem , sok od brusnice im je smanjio kolicinu kalcijuma u urinu za 50%.

Ako ne volite sok od brusnice , pijte sok od pomorandze ili pravu limunadu – 200 ml uz svaki obrok . Limunska kiselina koju ovi sokovi sadrze podicice nivo citrata u vasem urinu , pomazuci da se spreci nastajanje novog kalcijumovog kamenja .

Pokazalo se da magnezijum sprecava nastajanje svih vrsta kamenja u bubregu . Jedite vise namirnica bogatih ovim mineralom , kao sto su tamno zeleno lisnato povrce , psenicne klice i morski plodovi .

Mozete ga takodje , uzimati i u obliku suplemenata 300 mg na dan .

Povecajte unos voca i povrca – posebno banana , pomorandzi i soka od pomorandze , bogatog kalijumom .

U nekim istrazivanjima osobe koje su jele dosta svezeg voca i povrca su upola smanjile rizik od nastajanja kamenja u bubregu , pitajte svog lekara da li bi suplementi kalijuma mogli da vam, pomognu da predupredite buduce napade.

Kamen i pesak u bubregu / Problemi, lecenje i prevencija – DJS – (TV Happy 10.08.2018)

Smanjite unos kafe . Kofein povecava nivo kalcijuma u urinu , sto povecava rizik od nastajanja kamenja .

Ako znate da je vase kamenje izgradjeno od kalcijum – oksalata ( analiza urina vam to moze pokazati ) , smanjite unos namirnica bogatih oksalatima . Ove namirnice ukljucuju rabarbaru , spanac , cokoladu , psenicne mekinje , kostunjavo voce ( narocito kikiriki ) , jagode i maline .

Takodje izbegavajte da pijete caj koji je bogat oksalatima.

Ako ste ranije imali kamenje mokracne kiseline , treba da urin odrzavate sto alkalnijim da bi ste sprecili njegovo ponovno nastajanje .

Izbegavajte namirnice koje povecavaju nivo kiselina , ukljucujuci ringlice , sardine , inutrice i pivski kvasac .

Takodje , nemojte u jednom danu jesti vise od 100 g mesa ili vise od jedne porcije ovsene kase , tunjevine , sunke , lima pasulja ili spanaca .

Kalcijum u ishrani moze pomoci da se predupredi nastajanje kamenja kalcijum – oksalata , verovatno stoga sto se kalcijum vezuje za oksalate u crevima i tako sprecava apsorpciju cistih oksalata u organizmu .

Namirnice bogate kalcijumom su mleko , sir , jogurt , tamnozeleno lisnato povrce , kostunjavo voce i semenje .

Uzimanje suplemenata kalcijuma za vreme ili neposredno posle obroka moze imati slican efekat , ali ako se uzimaju izmedju obroka , mogu povecati rizik od nastajanja kamenja .

Upotrebite mrezu da bi ste uhvatili taj kamen

Bez obzira koliko neukusno to moze zvucati , medicinski strucnjaci preporucuju da bi za vreme akutnog napada osobe sa kamenom u bubregu trebalo da mokre kroz parce gaze , tkanine za previjanje sira ili kroz cediljku sa gustom mrezom.

Razlog za ovo je hvatanje kamena , ukoliko on izadje , i njegovo odnosenje lekaru .

Lekar tada moze analizirati sastav kamena i na bazi te analize moci ce da pruzi odredjeni savet po pitanju promena u ishrani koje ce pomoci da se predupredi njegovo ponovno nastajanje .

Share this:

2 мишљења на „Kamen u bubregu 2020“

  1. Повратни пинг: Anketa - Prirodno lecenje

  2. Повратни пинг: Artritis - Prirodno Lecenje

Melem za kamen u bubregu i besici 2020
%d bloggers like this: