Mamurluk

Mamurluk

Mamurluk . Previse ste popili predhodne noci i probudili ste se sa opakim mamurlukom . U glavi vam dobuje . Obliveni ste znojem . Osecate se kao da ste bolesni .
Share this:

Mamurluk 2021

Mamurluk . Previse ste popili predhodne noci i probudili ste se sa opakim mamurlukom . U glavi vam dobuje . Obliveni ste znojem . Osecate se kao da ste bolesni .

Mozda osecate drhtanje ili anksioznost . Sta se desava ? Alkohol u organizmu vas je ostavio dehidriranim i sa nedostatkom minerala .

On je , takodje, uzrokovao sirenje krvnih sudova u vasoj glavi ; to je odgovorno za glavobolju koju imate . Konacno , alkohol cini vasu krv kiselijom nego sto je to normalno ( stanje zvano acidoza ) , sto izaziva mucninu i znojenje.

” Nikada vise necu da pijem ” ! Tako kaze svako ko se nekada probudio sa glavoboljom koja je nalik udaranju cekica i sa stomakom koji bubnja kao stare patike u masini za ves .

Prvi savet je da se , ukoliko se osecate kao da ste bolesni , ponasate tako . Povracanje je nacin koji se organizam oslobadja od toksina.

Mamurluk
Mamurluk

Ako nemozete preziveti bez sredstava za umirenje bolova , izaberite aspirin ili ibuprofen . Izbegavajte paracetamol , koji vam , ako ste pili , moze ostetiti jetru .

Da bi ste smanjili uzasan mamurluk , pokusajte sa savetima datim u daljem tekstu . A za hrabru odluku … pa , ako ipak pijete ponovo , preduzmite korake da ogranicite uticaj alkohola na svoj organizam.

Prvi koraci za postizanje brzeg olaksanja

Cim se probudite , popijte dve velike case vode da bi ste otklonili dehidraciju .

Popijte veliku casu soka od grejpfuta , pomorandze ili paradajza . Vocni sok sadrzi prost secer fruktozu koji ubrzava metabolizam alkohola .

Ako inace pijete kafu , sto je pre moguce popijte jednu ili dve solje . Kofein je vazokonstriktor , sto znaci da suzava prosirene krvne sudove u vasoj glavi . Samo nemojte preterati .

Kao i alkohol , kofein je diuretik i u koliko popijete previse , jos vise cete dehidrirati.

Kudzu je tradicionalan koneski lek protiv trovanja alkoholom , koji se ” jutro posle ” obicno uzima kao caj . Iako je tinkturu kudzua tesko pronaci , mozete je naci u nekim prodavnicama zdrave hrane .

Mozete je takodje , kupiti preko Interneta , ali to bi ste morali da uradite unapred …. pratite upustva o doziranju data na pakovanju .

Uzine za oporavak

Kada ste prevazisli mucninu , napravite sebi finu ciniju vruce pilece corbe ili supe od kuvanih pilecih kostiju , ali bez testenine. Obe pomazu da se nadoknade so i kalijum , koje organizam gubi posle konzumiranja alkohola.

Milksejk od banane je posebno dobar za nadoknadjivanje kalijuma i ostalih hranljivih sastojaka izgubljenih za vreme noci prekomernog konzumiranja alkohola .

Mamurluk posle konzumiranja alkohola

Pomesajte u sokovniku 1/2 mleka sa bananom i dve kafene kasike meda i to popijte . banana je dobar izvor kalijuma , koji se gubi urinom .

A med je bogat fruktozom .

Ako se osecate dovoljno dobro , pojedite lagan obrok sveze voce , tost hleb i med .

Voce i med su dobri izvori fruktoze . Ostavite jaja i slaninu za neki drugi dan.

Ako ste propustili :

Krvarenje iz nosa

Lose varenje

Homeopatska pomoc

Homeopatski lek nux vomica ( strihnin drvo ) se smatra protivotrovom za alkoholne mamurluke . Svaka 4 sata rastvorite na jeziku 3 do 5 kuglica jacine 30 -c.

Facebook

pratite nas i na Facebook

Pokrenite se

Iako vas nagon moze biti da ostanete u krevetu , bice vam bolje ako odete u brzu setnju ili da trcite . To ce pojacati vasu proizvodnju endorfina , prirodnih sredstvava za umirenje bolova u organizmu . Prekomerno opijanje , naime , moze sniziti nivo endorfina.

Bapska prica

Verovali ili ne

Engleski dramski pisac iz 16. veka Dzon Hejvud zagovarao je da je najbolji nacin za oporavak od mamurluka ” dlaka psa koji vas je ujeo ” sto znaci jos jedno alkoholno pice .

Ovaj izraz je sporedni proizvod pogresnog misljenja da se mozete oporaviti od ujeda psa tako sto cete otkinuti dlaku psa koji vas je ujeo i drzati na rani .

Na nesrecu , ovaj savet ne deluje nista bolje kad je u pitanju mamurluk nego sto deluje kod ujeda psa.

Prevazilazenje mamurluka picem samo ce odloziti i produziti vasu nevolju.

Moc prevencije Mamurluk

Ako idete na drustveni skup gde ce se servirati alkohol, pojedite nesto idealno bi bilo nesto masno pre nego sto odete .

Masne supstance pomazu da se obloze creva , usporavajuci apsorpciju alkohola . A sporija apsorpcija znaci manju mogucnost pijanstva – i manju mogucnost pojave mamurluka sledeceg dana .

Ako pijete zestoka pica , izaberite vodku ili dzin radije nego viski , rum ili brendi , a belo vino pre nego crveno . Bistra zestoka pica kaoo sto je vodka ne sadrze derivate – jedinjenja koja se prirodno pojavljuju i koja doprinose mucnini i glavobolji sledeceg jutra .

belo vino sadrzi manje ovih derivata nego crveno vino .

Pijte polako . Vas organizam sagoreva alkohol ujednacenom brzinom otprilike 30 ml na sat . Dajte mu vise vremena da sagori taj alkohol i manje ce ga dospeti do vaseg mozga .

Uzimajte alkoholna pica na smenu sa gaziranom vodom , vocnim sokom ili drugim bezahoholnim picima .

Izbegavajte sampanjac ili bilo koje drugo alkoholno pice sa mehricima u sebi ( dzin tonik , rim-kolu recimo ) . Penusanje brze sprovodi alkohol do vaseg krvotoka.

Nase clanke mozete pronaci i putem kategorija :

Mamurluk , Neprijatan miris .

Share this:

Leave a Reply

Related News